Hoeveel geld kan ik vragen? Misschien wel het mindere maar ook leukere deel van het runnen van een eigen onderneming. Zodra je winst maakt zal je in de meeste gevallen ook BTW moeten afdragen.
Want hoeveel geld kan ik voor mijn product/dienst gaan vragen? Wat is gepast? Want wanneer je een gewild product levert maar de markt en verkrijgbaarheid erna erg hoog ligt kun je niet teveel vragen, wanneer de verkrijgbaarheid erg laag is kun je overwegen om of op de prijs te verlagen en veel te verkopen, of de prijs te verhogen en weinig te verkopen! En daarbij hopen dat je op een goed gemiddelde uitkomt.
Wat natuurlijk al duidelijk is, is dat je niet zomaar een prijs kan gaan “verzinnen”. De prijs moet dus ook in verhouding staan “tot?” Natuurlijk moet er ook BTW worden betaald en hierbij kan ook rekening mee worden gehouden met de prijs, over het algemeen vindt je op het internet een modaal uurtarief over de branche waarin jij je begeeft.

Je hoeft niet ver onderuit te schieten bij je concurrentie want natuurlijk wil jij er ook een boterham aan overhouden, wat je misschien wel kan doen is het bedrag gelijk houden maar een betere dienst aanbieden of de prijs iets eronder te houden.