Niet twijfelen maar gewoon naar binnenlopen!
Om überhaupt jezelf een bedrijf te noemen moet je dat natuurlijk wel zijn, laat je dus goed informeren door de medewerkers van de KvK.
De KvK zorgt ervoor dat jij officieel als bedrijf ingeschreven wordt en zij regelen de eerste dingen met de belastingdienst, zoals bijvoorbeeld het aanvragen van een BTW nummer.

Allereerst is het handig dat je een kennismaking gesprek aanvraagt en je te laten informeren wat de voordelen en de nadelen zijn en misschien bespreken ze ook nog een klein stukje financiële toestand met je ( Alhoewel in de meeste gevallen dit de belastingdienst doet ).  Ook een bedrijfsplan kunnen zij beoordelen en misschien kunnen ze er tips en weetjes aan toevoegen.
Wees niet bang

Wees niet bang om vragen te stellen, ze zijn er voor je om alle vragen te beantwoorden. Wil je na het gesprek toch nog bedenktijd? Wat opzicht niet gek lijkt? Tuurlijk, kan dit, je bent immers nergens toe verplicht.

Inschrijven 

En dan eindelijk is het zover, gefeliciteerd je gaat vanaf nu je eigen bedrijf beginnen! Je mag facturen uitschrijven, BTW in rekening brengen en je krijgt leuke voordeelpasjes en nog veel meer. Bedenk van te voren goed na over je bedrijfsnaam die je wilt hebben! Hij moet makkelijk te onthouden zijn en misschien kan hij wel voor meer diensten staan? Dan kan solutions achter het bedrijfsnaam een goede uitkomst zijn.
Bij het inschrijven heb je een legaal postadres nodig, je id kaart of paspoort en wat handig kan zijn een e-mail adres, voor zowel je klanten als de kamer van koophandel.

De jaarlijkse inschrijving is vanaf 2013 gratis.