Klanten vinden, eigenlijk het meest urgente in de gehele industrie.
Hoe bereik je je klanten? Hoe richt je je acquisitie is? Hoe stel je ze te woord?

Allereerst moet het duidelijk zijn dat zodra je een klant hebt je zo snel mogelijk een BTW nummer moet gaan aanvragen. Bovendien is het zo dat je zo snel mogelijk je klantenkring zal moeten gaan uitbouwen. Met slecht één klant ben je al snel geen ondernemer meer.
Wij gaan er vanuit dat je de basis dingen zoals kan ik u een kopje koffie aanbieden, al weet.
De uitspraak “Klant is koning” komt eigenlijk goed van pas, je hebt het waarschijnlijk als eens voor de grap gezegd. Maar feitelijk klopt het.
Zonder klanten zijn er geen inkomsten, dus ook geen winst. Wat je de klant verteld moet je ook daadwerkelijk kunnen aanbieden! Valse beloftes zijn een no go en komt slecht op je CV te staan naar mate de tijd verstrekt zullen steeds meer klanten het bij jou laten afweten.
Hoe kom ik aan klanten?

Social media, en adverteren zijn eigenlijk de top inkomstenbron anno 2012 en later, want bijna alles gaat tegenwoordig digitaal. Maar toch hangt het af in wat van soort branche jij opereert! Neem een voorbeeld dat een tuinman minder goed scoort op een facebookadvertentie dan een vakantieveilingen advertentie.

Voorbeelden zijn:
Adverteer op marktplaats
Adverteer op facebook
Adverteer op Google Adwords

Maar zorg vooral voor tevreden klanten, want deze doen altijd aan mond op mond reclame, het kost je niets, het levert je wel wat op.