In Nederland moet je over alle diensten en producten inkomsten belasting betalen. Over de omzet ben je verplicht BTW in rekening te brengen en na aftrek van voorbelasting het restant af te dragen. Dus wanneer je volgens de belastingdienst officieel een bedrijf bent dien je je boekhouding keurig en netjes op orde te hebben. Des te makkelijker kun je je BTW aangiftes doen.
Hoe vaak doe je de BTW aangifte?
Dit is verschillend per bedrijf, verdien je meer dan gemiddeld in de maand dan kan het weleens zo zijn dat je elke maand nieuwe belastingaangiftes moet doen, het gemiddelde ligt echter bij ieder kwartaal.

Wist je dat? Boekhouding minimaal 7 jaar bewaard moet blijven? En voor de BTW maar liefst 10 jaar?
BTW Betalen

Misschien wel het vervelendste dat je BTW moet rekenen. Maar de belastingdienst wilt er natuurlijk ook een goed centje aan overhouden, daarom reken je meestal 21 procent BTW over een product en/of dienst (Het percentage kan echter ook 6 procent zijn, laat je hierover goed informeren). Sommige branches zijn vrijgesteld van BTW, bekijk onze informatie over vrijgestelde BTW.

De prijzen worden meestal aangetoond EXCL BTW, zo zijn ze aantrekkelijker! Het BTW bedrag dat je ontvangt is dus voor de belastingdienst, heel verstandig is om dit goed apart en gescheiden te houden van de normale verdiensten.

BTW vanaf oktober 2012

In oktober 2012 is de btw verhoogt van 19 naar 21 procent.